Diabetes - luokitus.

diabeteksen hoitoon tarkoitetut lääkkeet verkossa

Diabetes on luokiteltu kahteen lajiin. Tyypin diabetes nähdään yleensä haiman beeta-solujen vahingoittumisena, mikä johtaa täydelliseen insuliinin vajaatoimintaan. Tämä johtuu tavallisesti haiman beeta-ihosolujen autoimmuunisairaudesta (tyyppi 1A). Seerumin seulonta, joka on tarkoitettu saareke-solu-vasta-aineille (ICA) tai ehkä lisää auto-vasta-aineita (vasta-aineita glutamiinihapon dekarboksylaasi [anti-GAD], insuliini ja myös tyrosiinifosfataasi IA-2: lle), voisi olla hyödyllinen siinä tapauksessa, että analyysin perustaminen on yleensä välttämätöntä; optimistinen tulos osoittaa yleensä immuunivälitteistä tai tyypin 1A diabetesta. Jotkut eivät kuitenkaan ole todistaneet autoimmuniteettia, ja niillä ei myöskään ole mitään muuta pidettyä laukaista beeta-solujen tuhoutumisen saamiseksi. Niillä uskotaan olevan idiopaattinen tai tyypin 1B diabetes mellitus.

 

Tyypin 2 diabetes mellitus on vastuussa yli 80 prosentista diabeteksen tapauksista USA: ssa, Kanadassa ja Euroopan maissa; tyyppi yksi tietty diabetes muodostaa noin viisi - kymmenen prosenttia, loput ylimääräisten syiden vuoksi. Tuoreet tiedot tarjoavat parempia tietoja diabeteksen sukua koskevista perinnöllisistä puutteista sekä aikaisemmin kutsutusta MODY-marqueista (nuoruuden alkuvaiheessa oleva diabetes) on liitetty tiettyihin perinnöllisiin puutteisiin.

 

Tyypin 2 diabetes mellitus on paljon yleisin diabeteksen tyyppi, ja sitä pidetään muuttavana esimerkkinä insuliinin vajaatoiminnasta ja resistenssistä. On kuitenkin joskus vaikeaa kertoa toisistaan ​​tyypin 1 ja epätyypillisten diabetes mellitus-tyypin 2 esitysten välillä. Monet diabetes mellitus-tyypin 2 pisaroiden beeta-solujen toiminta kulkevat ajan myötä ja tarvitsevat insuliinia verensokerin kontrollia varten. Siksi riippuvuus insuliinista ei erota tyypin 2 ja diabeteksen tyypin 2 tyyppiä. Potilailla, joilla on tyypin 2 diabetes, esiintyy yleisesti hyperglykemiaa, vaikka ketoasidoosi voi esiintyä.

 

Fibrocalculous haiman diabetes - Fibrocalculous haiman diabetes on yleensä ainutlaatuinen diabetes, joka täydentää eksoottista haimatulehdusta, joka on endeeminen maapallon elementtejä (esim. Intian eteläosa). 370: n potilaalle tehdyn potentiaalisen analyysin aikana oli löydetty kaikki diabeteksen tyypillisesti liittyvät makrovaskulaariset ja mikrovaskulaariset ongelmat.

 

Raskausdiabetes esiintyy aina, kun naisen haiman toiminta ei riitä vallitsemaan sekä parian aikana vapautuvien insuliiniresistenttien tuottamaa insuliiniresistenssiä raskauden aikana (esim. Estrogeeni, prolaktiini, ihminen, korionisomatomammotropiini, kortisoli ja progesteroni), että parantunut polttoaineen käyttö on välttämätöntä kehittyvän äidin ja sikiön antamiseksi.

Main page - Other articles