Dijabetes - klasifikacija.

lijekovi za liječenje dijabetesa na internetu

Dijabetes je kategoriziran u dvije vrste. Dijabetes tipa ti se obično smatra oštećenjem beta stanica kože gušterače, što dovodi do potpune insulinske insuficijencije. To je obično zbog autoimunog oštećenja stanica kože pankreasa beta (tip 1A). Skrining namijenjen za antitijela otočnih stanica (ICA) ili možda dodatna autoantitijela (antitijela na dekarboksilazu glutaminske kiseline [anti-GAD], inzulin, kao i na tirozinsku fosfatazu IA-2) u serumu mogu biti korisna u slučaju da uspostavljanje analize obično je neophodno; optimističan rezultat obično ukazuje na imunološki ili možda dijabetes tipa 1A. Ipak, neki pojedinci nemaju nikakvog dokaza o autoimunitetu i jednostavno nemaju druge različite okidače za uništavanje beta-stanica. Smatra se da imaju idiopatsku ili tip 1B dijabetes melitus.

 

Diabetes mellitus tip 2 odgovoran je za više od 80% slučajeva dijabetesa u SAD-u, Kanadi i europskim zemljama; jedan tip dijabetesa čini još oko pet do deset posto, a ostatak zbog dodatnih uzroka. Svježe informacije su rezultirale poboljšanim znanjem o nasljednim defektima povezanim s dijabetesom, kao i ranije nazvanom MODY marque (zrelo polazište dijabetesa od mladenačkog) povezano je s određenim nasljednim defektima.

 

Dijabetes melitus tip 2 je najčešća vrsta dijabetesa, a smatra se promjenjivim primjerima insulinske insuficijencije i rezistencije. Ipak, ponekad je teško razlikovati između tipa 1 i atipičnih prezentacija dijabetes melitusa tipa 2. Mnoge osobe s dijabetesom tipa 2 ispuštaju funkciju beta stanica s vremenom i trebaju inzulin za kontrolu šećera u krvi. Stoga, ovisnost o inzulinu neće se odvojiti od vas tipa i dijabetesa melitusa tipa 2. Pacijenti s dijabetesom tipa 2 najčešće su prisutni s hiperglikemijom, iako se može pojaviti ketoacidoza.

 

Fibrocalculous dijabetes gušterače - Fibrocalculous dijabetes gušterače je obično jedinstven tip dijabetesa koji je dodatak egzotičnom pankreatitisu koji je endemski koristeći elemente Zemlje (npr. Južni dio Indije). U analizi potencijala 370 oboljelih pronađeni su svi makrovaskularni i mikrovaskularni problemi koji su tipično povezani s dijabetesom.

 

Gestacijski dijabetes se događa kad ženska pankreasna funkcija nije adekvatna za osvajanje inzulinske rezistencije koju stvaraju anti-inzulinski hormoni koje oslobađaju parije tijekom trudnoće (npr. Estrogen, prolaktin, ljudsko biće korionskog somatomamotropina, kortizol i progesteron) i poboljšani potrošnja goriva bitna je za razvoj majke i fetusa u razvoju.

Main page - Other articles